Mali sonček

ZAKAJ Mali sonček?

… v enoti Angelce Ocepek, C. C. Tavčarja 3a

V okviru projekta Mali sonček smo pripravile Sončkovo olimpijado za celo enoto Angelce Ocepek. Na igrišču našega vrtca smo postavile vadbene postaje, na katerih so otroci razvijali in preizkušali svoje gibalne sposobnosti. Pri nekaterih postajah nam je s športnimi rekviziti priskočil na pomoč tudi Zavod za šport Jesenice, ki se mu za to zahvaljujemo. Ker pa je po zahtevni vadbi dobro tudi kaj zdravega zaužiti, smo v okviru projekta Mali gurman že v dopoldanskem času z otroki pripravile tudi zdrav napitek iz limone, melise in meda. Ob zaključku prireditve so otroci dobili tudi medalje in jabolko za po poti domov.

…v vrtcu na Blejski Dobravi

Tudi narava je lahko športni poligon kjer krepimo naravne oblike gibanja, se igramo različne rajalne, gibalne igre….

 

…v enoti Angelce Ocepek, C. C. Tavčarja 3a

V okviru projekta Mali sonček so otroci skupine Delfin skupaj z družinami ter vzgojiteljicama Diano in Jasno preživeli zabavno, aktivno in razigrano popoldne na zasneženih strminah. Sankanje je risalo smeh na obraz prav vsem.

 

 

…v enoti Angelce Ocepek, C. C. Tavčarja 3a

V skupini Delfin smo se odpravili na izlet po gozdni poti do Hrušice. Otroci so neizmerno uživali ob vseh dogodivščinah, ki jih ponuja gozd. Ovire, kot so korenine na poti, mali potočki, listje, hribi itd. so bile otrokom v zabavo in velik izziv. Ko so jih uspešno premagovali, so bili več kot veseli. Ob vrnitvi smo bili vsi skupaj polni pozitivne energije.

 

Zakaj smo se v enoti Angelce Ocepek, C. C. Tavčarja 3a odločili sodelovati v programu Mali sonček?

…v enoti Julke Pibernik

Upoštevamo smernice, ki so dane v navodilih projekta. Izvedli smo jesenske športne igre, udeležili smo se Cicibanove olimpijade, spoznavamo in izvajamo spretnosti z žogo, redno odhajamo v gozd,  kjer premagujemo naravne ovire, hodimo v breg in z brega…..

Izvedli smo zimske športne igre.