April običajno povezujemo z dokaj »kislim« in nestanovitnim vremenom, a letošnji je bil, razen nekaj zadnjih dni precej topel, prijeten, zato smo lahko uživali v dolgih sprehodih po okolici vrtca, gozdu, se igrali na vrtu, v peskovniku, preizkušali nove igrače, se vozili s skiroji in ustvarjali s kredami…

Poslovili smo se od dijakov Srednje vzgojiteljske šole Jesenice, ki so zaključili s praktičnim usposabljanjem, obiskovali smo knjižnico in se veliko igrali.

V tem mesecu so bili tudi Velikonočni prazniki. Izročilo praznovanja je močno povezano s starimi praznovanji pomladi in je ob enem tudi najstarejši in največji cerkveni praznik. Sestavlja ga obširen sklop šeg in navad, vsem dobro poznanega barvanja pirhov pa smo se lotili tudi mi.

Dan zemlje, ki se praznuje 22.4, je letni dogodek. Takrat se odvijajo aktivnosti za osveščanje varovanja okolja. Pri nas smo izdelali zabojnike in se naučili pravilnega ločevanja odpadkov.

V Gledališču Tone Čufar smo si ogledali baletno prestavo Pravljično popotovanje v izvedbi Baletnega oddelka Glasbene šole Jesenice.

Vse skupaj lepo pozdravljamo in želimo lepe prvomajske praznike.